Siirry pääsisältöön

Jy­väs­ky­län kau­pun­gin­teat­te­ri Evita musikaali la 11.11.2023 klo 13

Teatteri Evita -musikaali la 11.11.2023 klo 13

Aika

Paikka

Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 36

Evita

Pääsisältö

Musikaali köyhien kuningattaresta

Eva Perónin elämässä on dramaattisen sadun ainekset: vaatimattomista oloista lähtenyt nuori näyttelijätär nousi armeijan hallitseman Argentiinan ensimmäiseksi naiseksi. Ja millä keinoilla, muun muassa siitä Andrew Lloyd Webberin säveltämä ja Tim Ricen kirjoittama maailmanmenestysmusikaali Evita kertoo. Eva Perónia on kutsuttu köyhien kuningattareksi. Yläluokalle hän oli häikäilemätön pyrkyri, mutta työväki palvoi häntä kuin pyhimystä. Köyhän taustansa takia hän myös ymmärsi, mitä alistettu kansa tarvitsee ja kuinka ihmisille kannattaa puhua suosiota saadakseen. Ulkoisesti hän sädehti satumaista loistoa.

Läpisävelletty Evita-musikaali on tosipohjainen tuhkimotarina ja satiirinen show. Se sekoittaa historiaa ja kuvitelmaa. Näemme vallan huumaavan nautinnon, sokean henkilöpalvonnan ja lopuksi myös hauraan ihmisen vallan kulissien uumenissa. Varhainen kuolema antoi legendalle siivet. Evita on myös ensimmäinen Webberin musikaali, joka Jyväskylän kaupunginteatterissa nähdään.

Esitystä on teatterin raudanlujan esiintyjäkaartin lisäksi tekemässä vahva vierailijajoukko: ohjaaja Jukka Keinonen, koreografi Jouni Prittinen ja pukusuunnittelija Sari Suominen. Musiikin sovittaa ja johtaa Lasse Hirvi. Näyttävän lavastuksen suunnittelee Annina Nevantaus.

Nimihenkilön roolissa Evitana vuorottelevat Saara Jokiaho ja Anna-Maija Oka. Lavalla on 20 esiintyjää, joita säestää 10-henkinen orkesteri.

 

Evita -musikaali lauantaina 11.11.2023 kello 13

Esityksen kesto 2 tuntia 20 min. 

Liput maksavat 40,00 euroa /kpl avustaja saa vapaalipun (ennakkotarjous ryhmille, kun ryhmän koko on yli 20 hlöä)

Paikat ovat riveiltä 1, 2 ja 3 

Ilmoittautuminen viimeistään 19.10.2023 mennessä.

Lippuja on varattu 30 kpl.