Jyväskylän Specsavers lahjoittaa 1 428 euroa paikalliseen näkövammaistyöhön


Tiedote, 24.10.2019

Keski-Suomessa asuu yli 2 500 näkövammaista, ja määrä tulee väestön ikääntyessä vain kasvamaan. Kesällä Specsavers tarjosi liikkeissään ilmaisen näöntutkimuksen, ja tekee nyt jokaista tehtyä tutkimusta kohden lahjoituksen näkövammaistyön hyväksi. Jyväskylän alueella paikallisten näkövammaisten yhteisöllisyyttä tukevaan toimintaan lahjoitetaan 1 428 euroa.

Suomessa asuu vähintään 55 000 heikkonäköistä tai sokeaa ihmistä, ja väestön ikääntyessä määrä kasvaa entisestään. Moni näköön vaikuttava sairaus voidaan hoitaa sitä paremmin, mitä varhaisemmassa vaiheessa se havaitaan. Siksi Specsavers halusi kesän kampanjallaan kannustaa suomalaisia tarkastuttamaan näkönsä säännöllisesti ja kerätä samalla varoja näkövammaistyöhön.

-Varhaisen havainnoinnin avulla monet näkövammat ja -ongelmat olisivat ennaltaehkäistävissä, ja siksi haluamme rohkaista jyväskyläläisiä tarkastuttamaan silmänsä säännöllisesti. Sokeita tai heikkonäköisiä on Keski-Suomessa paljon, ja meille on tärkeää tukea heidän selviytymistään arjessa, toteaa Jyväskylän Sepän Specsaversin optikko-yrittäjä Tiina-Kaisa Aaltonen.

Hyvän mielen kohtaamisia jyväskyläläisten näkövammaisten arkeen

Kesän kampanjan aikana näöntutkimukseen pääsi Specsaversin liikkeissä veloituksetta, ja samalla Specsavers sitoutui tekemään jokaista tehtyä näöntutkimusta kohden lahjoituksen Näkövammaisten liitolle. Yhteensä Näkövammaisten liitolle lahjoitettiin 20 000 euroa, ja varat jaetaan liiton paikallisyhdistysten kesken näkövammaisten arkea ja yhteisöllisyyttä tukevaan työhön. Jyväskylässä lahjoituksen saa Keski-Suomen Näkövammaiset ry.

– Olemme lahjoituksesta todella otettuja – on hienoa, että tekemäämme työtä halutaan tukea. Moni näkövammainen kokee näköhaasteidensa vuoksi sosiaaliset tilanteet haasteellisiksi. Lahjoituksen turvin voimme järjestää useita tapahtumia, joissa näkövammaiset kohtaavat ja saavat tärkeää vertaistukea, sanoo toiminnanjohtaja Susanna Turkkila Keski-Suomen Näkövammaiset ry:stä.

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, jolla on yli 1 700 optikkoliikettä Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2017 yli 2,9 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007, ja ketjun suomalaisten paikallisyrittäjien omistuksessa oleva liikeverkosto kattaa koko maan. Specsaversillä on alan suurin liikekohtainen liikevaihto. Specsavers on Great Place to Work -sertifioitu työpaikka.  www.specsavers.fi

Lisätietoja:
https://www.specsavers.fi/naonhuolto

Optikko-yrittäjä Tiina-Kaisa Aaltonen, Specsavers Seppä, Jyväskylä, 044 2944 429, tiina-kaisa.aaltonen@st.fi.specsavers.com
Viestintäjohtaja Irene Hernberg, Specsavers Finland, 040 662 5866, irene.hernberg@specsavers.com