Kokemuskouluttajina toimivat tehtävään koulutuksen saaneet näkövammaiset henkilöt tai heidän läheisensä, joilla on omakohtaista kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta. Kokemuskouluttaja pitää omaan kokemustietoonsa pohjaavia puheenvuoroja. Kokemuskouluttajia voidaan kutsua puhumaan sosiaali- ja terveysalan ja palvelualojen, kuten mm. bussi- ja taksikuljettajien koulutuksiin. Kokemuskouluttaja voi toimia myös vertaiskouluttajana kuntoutuksessa. Hän voi vierailla myös yrityksissä ja osallistua erilaisiin tapahtumiin ja messuille yhdistyksen edustajana.

Kaikilla kokemuskouluttajilla on oma tarinansa kerrottavanaan. Yhtä kokemuskouluttajan prototyyppiä ei ole, vaan kouluttajina toimii hyvinkin erilaisia ihmisiä.

Kokemuskouluttajan omakohtainen tarina tarjoaa mahdollisuuden oppia näkövammaiselta, mitä on elää sairauden tai vamman kanssa, ja heidän läheisiltään, mitä vaikea sairaus tai vamma tuo läheisen ihmisen elämään.

Alueellamme toimii tällä hetkellä 1 kouluttaja.

Pekka Kuukkanen

Pekalla on Retinitis Pigmentosan aheutama näkövamma. Hän on syntynyt 1953 ja ollut näkevien työelämässä mukana 31- vuotta. Nyt eläkkeellä näkövamman vuoksi. Pekalla on vaimo ja 3 aikuista lasta ja 2 lasten lasta.

Pekkaan voitte ottaa yhteyttä puhelimella p. 044 0260 853

Kouluttajan kanssaan voitte sopia mahdollisista kulukorvauksista ja palkkioista.