Siirry pääsisältöön

Saa­vu­tet­ta­vuus­se­los­te

Tällä sivulla

Tämä saavutettavuusseloste koskee ksn.fi-sivustoa, joka on julkaistu 27.1.2021.

Tätä sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta- Ulkoinen linkki- Ulkoinen linkki, joka lain 3 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaan velvoittaa myös Näkövammaisten liittoa. Laissa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Jos seuraavat asiat aiheuttavat sinulle haasteita, ilmoitathan siitä meille alla olevien yhteystietojen kautta.

Saavuttamattomat pdf:t

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Näkövammaisten liiton esitteissä ja muissa pdf-tiedostoina jaetuissa materiaaleissa on vielä saavutettavuudessa virheitä.
  • Syy noudattamatta jättämiselle: Ei vielä vaatimusten mukainen. Korjataan helmikuun 2021 loppuun mennessä niiltä osin kuin sama tieto ei ole löydettävissä verkkosivuiltamme saavutettavassa muodossa.

Videoilla ei tekstityksiä

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Osalla sivustolle linkitetyistä videoista ei ole tekstitystä.
  • Syy noudattamatta jättämiselle:
    • Lain mukaan tallenteiden on oltava saavutettavia viimeistään siirtymäajan jälkeen eli alkaen 23.9.2020. Sitä aiemmin julkaistuja tallenteita eivät kuulu lain piiriin, eli niitä ei tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti. Sen jälkeen julkaistut tallenteet tulevat olemaan saavutettavia.
    • Sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter) voidaan ajoittain jakaa kolmannen osapuolen tuottamaa sisältöä, jossa ei ole tekstitystä. Pyrimme kuitenkin siihen, että kaikki jakamamme sisältö on saavutettavaa.

Saavutettavuuspalaute

Voit antaa palautetta sivuston saavutettavuudesta sivuston ylläpitäjälle, Keski-Suomen Näkövammaisille digituki@ksn.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen- Ulkoinen linkki- Ulkoinen linkki Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi- Ulkoinen linkki- Ulkoinen linkki
saavutettavuus@avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)