Siirry pääsisältöön

Va­paa­eh­tois- ja ver­tais­toi­min­ta

Vapaaehtoistoiminta on mielekäs tapa auttaa ja saada itselle hyvä mieli. Yhdistyksemme vapaaehtoistoiminta on ammattimaisesti yhdistyksen kautta organisoitua toimintaa. Järjestämme vapaaehtoisille perehdytyksen ja koulutuksen sekä tuemme vapaaehtoisia tarjoamalla toiminnanohjausta, virkistystä ja vertaistukea.
Tandem-pyöräilyä oppaan kanssa.

Toimintaan voi tulla mukaan omana itsenään. Yhdistyksemme vapaaehtoistoiminnassa on mukana sekä näkeviä että näkövammaisia. Yhdistyksen vapaaehtoisena voit toimia tapahtumissa, vertaisryhmien ja kerhojen ohjaajana, äänilehden lukijana, avustajana ja monissa muissa tehtävissä.

YHDISTYKSEMME VAPAAEHTOISTEHTÄVIÄ

Kerhojen ohjaaja/vertaisohjaaja:

voit toimia kerhojen ohjaajan/vertaisohjaajan työparina kerhoissamme, harraste- ja liikuntaryhmissä maakunnan alueella. Voit tuoda omaa osaamistasi yhteiseksi hyödyksi ja iloksi. Tarjoamme perehdytyksen, koulutuksen ja toiminnanohjausta tehtävään.

Tandem-pilotti:

Tandempyörällä sekä näkevä että näkövammainen pääsevät nauttimaan pyöräilyn ihanuudesta. Molemmat polkevat kohti yhteistä päämäärää, mutta edessä oleva ohjaa minne mennään. Yhdistyksellä on tandempyöriä ja järjestämme koulutusta sekä perehdytämme toimintaan.

Lukeminen, äänilehdenlukija:

Vapaaehtoisten lukijoiden avulla tuotetaan näkövammaisten käyttöön sellaista äänimateriaalia, jota mikään muu taho ei tuota. Lukeminen on kiinnostava ja kehittävä tapa tehdä vapaaehtoistyötä. Lukeminen voi tapahtua Eeronkadun toimintakeskuksella tai kotona. Voimme sopia kanssasi henkilökohtaisesti järjestelyistä. Lukukerran pituus vaihtelee; koosteen tekeminen paikallislehdestä vie arviolta kaksi tuntia kerrallaan. Vapaaehtoislukijoilta edellytetään hyvää lukutaitoa, normaalia, tervettä ääntä sekä halua välittää tietoa äänellään. Uusille lukupalveluun tuleville lukijoille järjestetään koulutusta yksilöohjauksena aina tarpeen mukaan.

Yleisavustaja ja opas:

Voit olla näkövammaisen apuna ja tukena retkillä ja tapahtumissa mm. avustamalla ruokailussa ja toimimalla oppaana sekä kertomalla mitä näet niin, että sokea tai heikkonäköinen henkilö voi päästä osalliseksi kokemuksesta yhdenvertaisesti näkevien kanssa.

Perehdytämme sinut tehtävään, joten et tarvitse aiempaa kokemusta avustamisesta tai oppaana olemisesta. 

Talkootyöntekijä:

Voit tehdä jonkin lyhyen tehtävän myyjäisten tai talkoiden yhteydessä jakaen omaa osaamistasi yhteiseksi hyödyksi ja iloksi.

Toimintatiimiläinen:

Toimintatiimi on yhdistyksen jäsenistä koostuva vertaisryhmä, joka suunnittelee ja toteuttaa erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia yhdistyksen jäsenille. Toimintatiimin järjestämä toiminta tarjoaa näkövammaisille liikunnan, kulttuurin ja yhdessäolon avulla mahdollisuuden sosiaalisiin kontakteihin sekä toimintakykyä ja terveyttä ylläpitävään toimintaan. Yhdistyksen jäsenenä voit hakea mukaan toimintatiimin toimintaan myös maakunnan alueelle. Toimintatiimiin toiminnasta kiinnostuneet haastatellaan ennen valintaa.

Pieni ele -kerääjä:

Voit olla vapaaehtoinen lipaskerääjä vaalien yhteydessä.

Muu:

Jos haluaisit mukaan vapaaehtoistoimintaan, mutta et oikein tiedä, mikä vaihtoehdoistamme sopisi sinulle parhaiten voimme miettiä yhdessä, millainen vapaaehtoistyö vastaisi kiinnostustasi. Tule mukaan kehittämään yhdistyksemme vapaaehtoistoimintaa ja tuo omaa osaamistasi yhteiseksi hyödyksi ja iloksi.

Lisätietoja vapaaehtois- ja vertaistoiminnasta saat toiminnanjohtaja Susanna Turkkilalta 045 321 5552 tai susanna.turkkila@ksn.fi