Siirry pääsisältöön

Ter­ve­tu­loa Keski-Suomen Nä­kö­vam­mai­set ry:n verk­ko­si­vus­tol­le!

Keski-Suomen Näkövammaiset on vuonna 1956 perustettu Näkövammaisten Liiton alueyhdistys, jonka toiminta-alueena on Keski-Suomi. Toimimme alueen näkövammaisten oikeuksienvalvonta-, yhteistyö- sekä edunvalvontajärjestönä, ja järjestämme monipuolista toimintaa jäsenillemme.
Kävelyllä toimintakeskuksen lähiluonnossa

Tapahtumakalenteri

Ajankohtaista

 • Elsa Lampelan apurahat jaossa

  Avustus on tarkoitettu yhdistyksen jäsenmaksun suorittaneille jäsenille. Elsa Lampelan Rahaston avustukset jaetaan kerran vuodessa. Hakuaika päättyy 30.4.2024

 • Sokkopingiksen Cup-kisat lauantaina 21.10.2023 Jyväskylä

  Lauantaina 21.10.2023 pelataan sokkopingiskauden ensimmäinen Cup-osakilpailu Jyväskylässä. Turnauspaikkana on Viitaniemen koulu, os. Viitaniementie 20, 40720 Jyväskylä.

 • 22 VUODEN ODOTUS PÄÄTTYY - KANSALLISET MAALIPALLOSARJAT JYVÄSKYLÄSSÄ 28. - 29. TAMMIKUUTA

  Paralympialaisten joukkuepeli maalipallon Suomen huiput kilvoittelivat lajin suomenmestaruudesta Jyväskylässä toukokuussa 2001, mutta tämän jälkeen kansallista maalipalloa ei olla Keski-Suomessa päästy ihastelemaan, kunnes nyt; 22 vuoden odotus tulee päätökseensä, kun kansallisten maalipallosarjojen kauden 2022 - 2023 kolmas runkosarjaturnaus pelataan Viitaniemen koululla osoitteessa Viitaniementie 20. Turnausjärjestelyistä vastaavat urheiluseura Old Power ja Keski-Suomen Näkövammaiset.

 • Syyskokouksen kuulumisia

  Keski-Suomen Näkövammaiset ry:n syyskokous pidettiin 3.12. Alkio-opiston tiloissa, Korpilahdella.

 • Elsa Lampelan apurahat haettavissa

  Yhdistys jakaa jäsenilleen vuosittain pieniä avustuksia Elsa Lampelan rahastosta, joka perustuu yhdistyksen saamaan testamenttilahjoitukseen. Hakuaikaa on huhtikuun loppuun saakka. Rahastosta myönnetään stipendejä myös menestyksekkäille urheilijoille.

 • Näkövammaisena näkevien työyhteisössä - Työnohjauksellinen ryhmä työssäkäyville näkövammaisille.

  Toimitko näkövammaisena työyhteisössä, jossa muut tai suurin osa on näkeviä? Tämä ryhmä on tarkoitettu sinulle, joka kaipaat tukea työssä jaksamiseen ja työarkeen osana näkevien työyhteisöä.

 • Yhdistyksen syyskokouksen kuulumisia

  Yhdistyksen syyskokous pidettiin 27.11. Jyväskylässä, lounasravintola Mirkassa. Kokoukseen osallistui 14 varsinaista jäsentä ja 5 avustajaa. Varsinaisista jäsenistä kahdella oli mukanaan valtakirja. Kokouksen puheenjohtajana toimi Juha Saariniemi.

 • TEATTERIYLEISÖ PÄÄSEE ELÄYTYMÄÄN NÄKÖVAMMAISTEN ELÄMÄÄN

  Teatterikoneen ja Keski-Suomen näkövammaiset ry:n yhteistyössä on syntynyt pimeässä tapahtuva näytelmä Pimeetä draamaa, joka antaa yleisölle mahdollisuuden eläytyä tunnin ajaksi näkövammaisen elämään.

 • Uusi tietotuen ohjaaja valittu

  Yhdistyksen uudeksi tietotuen ohjaajaksi on valittu Doris Hammaren.

 • Luova lokakuu tulee

  Keski-Suomen Näkövammaiset ry:ssä liputetaan luovalle toiminnalle ja oman luovuuden valloilleen päästämiselle! Järjestämme luovuttaa tukevia tuokioita lokakuussa seuraavasti.

 • Yhdistys hakee tietotuen ohjaajaa/it-tukea

  Tule mukaan tekemään tärkeää ja mielenkiintoista työtä hyvässä porukassa.

 • Näkövammaisten vesijumppa

  keskiviikkoisin klo 19.00-19.45 Wellamo, monitoimiallas Kausi: 1.9.2021-15.12.2021, 12.1.-27.4.2022