Siirry pääsisältöön

22 VUODEN ODOTUS PÄÄTTYY - KAN­SAL­LI­SET MAA­LI­PAL­LO­SAR­JAT JY­VÄS­KY­LÄS­SÄ 28. - 29. TAM­MI­KUU­TA

Paralympialaisten joukkuepeli maalipallon Suomen huiput kilvoittelivat lajin suomenmestaruudesta Jyväskylässä toukokuussa 2001, mutta tämän jälkeen kansallista maalipalloa ei olla Keski-Suomessa päästy ihastelemaan, kunnes nyt; 22 vuoden odotus tulee päätökseensä, kun kansallisten maalipallosarjojen kauden 2022 - 2023 kolmas runkosarjaturnaus pelataan Viitaniemen koululla osoitteessa Viitaniementie 20. Turnausjärjestelyistä vastaavat urheiluseura Old Power ja Keski-Suomen Näkövammaiset.

Viikonlopun aikana pelataan 8 Miesten SM-sarjan ja peräti 16 Avoimen SM-sarjan ottelua. Lauantaina 28.1. otteluita pelataan klo 8.00 - 20.00 välisenä aikana ja sunnuntaina 29.1. klo 8.00 - 18.00 välisenä aikana. Turnaustapahtumaan on vapaa pääsy, joten nyt jos koskaan on ainutlaatuinen tilaisuus päästä nauttimaan tämän huippuvauhdikkaan ja taktisen joukkuepelin tarjoamasta viihteestä. Ottelut ovat myös seurattavissa livestream-lähetyksenä YouTuben kautta osoitteesta: www.youtube.com/c/goalballfinland- Ulkoinen linkki.

 

Vallitsevat sarjatilanteet, maalintekijätilastot ja aiempien turnausten tulokset löytyvät täältä:

Miesten SM-sarja; www.goalball.fi/miesten-sm-sarja- Ulkoinen linkki

Avoin SM-sarja; www.goalball.fi/avoin-sm-sarja- Ulkoinen linkki

Jyväskylän turnauksen tulospalvelu päivittyy yllä olevien linkkien takaa löytyville tulossivuille sekä Goalball Finland- Facebook-sivulle: www.facebook.com/goalballfinland- Ulkoinen linkki

 

Tärpit viikonlopulle - Seuraa ainakin nämä kolme ottelua

 

La 28.1. klo 10.45 / Avoin SM-sarja / O.P. Gladiators - Aisti United

- Vantaalainen, täksi kaudeksi perustettu  Aisti United on saanut todellisen unelmastartin kauteensa, sillä joukkue on napannut kahdeksasta ottelustaan seitsemän voittoa ja yhden tasapelin. Tuon tasapelin joukkue koki kauden avausturnauksessa Espoossa lokakuussa, kun vastassa oli juurikin O.P. Gladiators; Leppävaaran Liikuntahallilla pelattu huippuviihdyttävä kamppailu päättyi 9-9-lukemiin. O.P. Gladiatorsien riveistä löytyy kaksi todellista maalipallolegendaa; Atlantan vuoden 1996 Paralympialaisten kultamitalistit Jorma Kivinen ja Juha Oikarainen. Onnistuvatko nämä kaiken kokeneet veteraanit pistämään kapuloita Aisti Unitedin vakuuttavasti eteenpäin rullaavan koneiston rattaisiin, vai jatkuuko vantaalaisten huikea vire huippupelaaja Aleksi Aittolan johdolla myös Jyväskylässä? 

La 28.1. klo 12.35 / Miesten SM-sarja / Old Power - Aisti Sport

- Viisi viimeisintä miesten suomenmestaruutta voittanut espoolainen Old Power lähtee Jyväskylän turnaukseen sarjataulukon kärkipaikalta tasapisteissä Aisti Sportin kanssa. Puolitoista kuukautta sitten Vantaalla pelatussa turnauksessa Old Power kukisti Aisti Sportin peräti 10-3-lukemin, mutta miesten SM-sarjan maalintekijätilaston kärkimiehen Ehsan Zoveidavin puuttuminen Jyväskylässä espoolaisten kokoonpanosta tasoittaa varmasti joukkueiden välisiä voimasuhteita. Paralympiakultamitalisteja nähdään tässäkin huippuottelussa; Old Powerin Erkki Miinala ja Aisti Sportiin täksi kaudeksi siirtynyt Jarno Mattila ovat molemmat vuoden 2012 Lontoon Paralympialaisten kultamitalisteja ja edelleen suomalaisen maalipallon eliittiä, mutta kumman tähtipelaajan leiri juhlii Jyväskylässä voittoa?

    Su 29.1. klo 8.55 / Avoin SM-sarja / O.P. Juniors - O.P. Flying Ducks

- "Aikainen lintu madon nappaa"-sanonta pätee Jyväskylän maalipalloturnauksen sunnuntaiaamuna, kun Avoimen SM-sarjan sarjakärki O.P. Juniors kohtaa hallitsevan sarjan mestarin O.P. Flying Ducksin. Juniorsit olivat kauden ensimmäisessä joukkueiden välisessä kamppailussa joulukuun puolivälissä Vantaalla selvästi Duckseja edellä, mutta onko hallitseva mestari ottanut opikseen viimekohtaamisesta? Ottelussa nähdään kaksi suomalaisen naismaalipalloilun tämän hetken kirkkainta nimeä, kun Juniors-leiristä löytyy naisten maajoukkuekapteeni Iida Kauppila ja Ducksien puolelta pitkäaikainen maajoukkueen ykköstykki Krista Leppänen. Flying Ducks on oiva osoitus kansainvälisen yhteistyön voimasta, sillä joukkueen kokoonpanosta löytyy peräti kolme hollantilaispelaajaa. Kumpi näistä Avoimen SM-sarjan huippujoukkueista on paremmin hereillä varhaisessa aamupelissä ja onnistuu nappaamaan erittäin arvokkaat pisteet matkaansa?

 

Turnauksen otteluohjelma

 

Lauantai / 28.1.2023

Alkamisaika / Ottelunumero - Sarja / Kotijoukkue - Vierasjoukkue

8.00 / 32 Avoin SM-sarja / Aisti United - Aisti Inclusion

8.55 / 33 Avoin SM-sarja / O.P. Juniors - Näpäjä XX

9.50 / 34 Avoin SM-sarja / Aisti Open - O.P. Flying Ducks

10.45 / 35 Avoin SM-sarja / O.P. Gladiators - Aisti United

11.40 / 9 Miesten SM-sarja / Aisti Revolution - O.P. Hurricanes

12.35 / 10 Miesten SM-sarja / Old Power - Aisti Sport

13.30 / 36 Avoin SM-sarja / Näpäjä XX - Aisti Inclusion

14.25 / 37 Avoin SM-sarja / O.P. Gladiators - Aisti Open

15.20 / 38 Avoin SM-sarja / O.P. Juniors - Aisti United

16.15 / 39 Avoin SM-sarja / O.P. Flying Ducks - Näpäjä XX

17.10 / 40 - Avoin SM-sarja / Aisti Inclusion - O.P. Gladiators 

18.00 / 11 Miesten SM-sarja / Aisti Revolution - Old Power  

19.00 / 12 Miesten SM-sarja / Aisti Sport - O.P. Hurricanes

 

Sunnuntai 29.1.2023

8.00 / 41 Avoin SM-sarja / Aisti Open - Aisti United

8.55 / 42 Avoin SM-sarja / O.P. Juniors - O.P. Flying Ducks

9.50 / 43 Avoin SM-sarja / O.P. Gladiators - Näpäjä XX

10.45 / 13 Miesten SM-sarja / Old Power - O.P. Hurricanes 

11.40 / 14 Miesten SM-sarja / Aisti Revolution - Aisti Sport

12.35 / 44 Avoin SM-sarja / Aisti Inclusion - Aisti Open

13.30 / 45 Avoin SM-sarja / O.P. Juniors - O.P. Gladiators

14.25 / 46 Avoin SM-sarja / Näpäjä XX - Aisti United  

15.20 / 47 Avoin SM-sarja / O.P. Flying Ducks - Aisti Inclusion

16.15 / 15 Miesten SM-sarja / Aisti Sport - Old Power 

17.10 / 16 Miesten SM-sarja / O.P. Hurricanes - Aisti Revolution

 

  Lisätietoja tapahtumasta antaa turnausjohtaja Erkki Miinala

email: oldpowerespoo@gmail.com

puh: 0442912126