Siirry pääsisältöön

Ter­ve­tu­loa Keski-Suomen Nä­kö­vam­mai­set ry:n verk­ko­si­vus­tol­le!

Keski-Suomen Näkövammaiset on vuonna 1956 perustettu Näkövammaisten Liiton alueyhdistys, jonka toiminta-alueena on Keski-Suomi. Toimimme alueen näkövammaisten oikeuksienvalvonta-, yhteistyö- sekä edunvalvontajärjestönä, ja järjestämme monipuolista toimintaa jäsenillemme.
Kävelyllä toimintakeskuksen lähiluonnossa

Tapahtumakalenteri

Ajankohtaista

 • 22 VUODEN ODOTUS PÄÄTTYY - KANSALLISET MAALIPALLOSARJAT JYVÄSKYLÄSSÄ 28. - 29. TAMMIKUUTA

  Paralympialaisten joukkuepeli maalipallon Suomen huiput kilvoittelivat lajin suomenmestaruudesta Jyväskylässä toukokuussa 2001, mutta tämän jälkeen kansallista maalipalloa ei olla Keski-Suomessa päästy ihastelemaan, kunnes nyt; 22 vuoden odotus tulee päätökseensä, kun kansallisten maalipallosarjojen kauden 2022 - 2023 kolmas runkosarjaturnaus pelataan Viitaniemen koululla osoitteessa Viitaniementie 20. Turnausjärjestelyistä vastaavat urheiluseura Old Power ja Keski-Suomen Näkövammaiset.

 • Syyskokouksen kuulumisia

  Keski-Suomen Näkövammaiset ry:n syyskokous pidettiin 3.12. Alkio-opiston tiloissa, Korpilahdella.

 • Elsa Lampelan apurahat haettavissa

  Yhdistys jakaa jäsenilleen vuosittain pieniä avustuksia Elsa Lampelan rahastosta, joka perustuu yhdistyksen saamaan testamenttilahjoitukseen. Hakuaikaa on huhtikuun loppuun saakka. Rahastosta myönnetään stipendejä myös menestyksekkäille urheilijoille.

 • Näkövammaisena näkevien työyhteisössä - Työnohjauksellinen ryhmä työssäkäyville näkövammaisille.

  Toimitko näkövammaisena työyhteisössä, jossa muut tai suurin osa on näkeviä? Tämä ryhmä on tarkoitettu sinulle, joka kaipaat tukea työssä jaksamiseen ja työarkeen osana näkevien työyhteisöä.

 • Yhdistyksen syyskokouksen kuulumisia

  Yhdistyksen syyskokous pidettiin 27.11. Jyväskylässä, lounasravintola Mirkassa. Kokoukseen osallistui 14 varsinaista jäsentä ja 5 avustajaa. Varsinaisista jäsenistä kahdella oli mukanaan valtakirja. Kokouksen puheenjohtajana toimi Juha Saariniemi.

 • TEATTERIYLEISÖ PÄÄSEE ELÄYTYMÄÄN NÄKÖVAMMAISTEN ELÄMÄÄN

  Teatterikoneen ja Keski-Suomen näkövammaiset ry:n yhteistyössä on syntynyt pimeässä tapahtuva näytelmä Pimeetä draamaa, joka antaa yleisölle mahdollisuuden eläytyä tunnin ajaksi näkövammaisen elämään.

 • Uusi tietotuen ohjaaja valittu

  Yhdistyksen uudeksi tietotuen ohjaajaksi on valittu Doris Hammaren.

 • Luova lokakuu tulee

  Keski-Suomen Näkövammaiset ry:ssä liputetaan luovalle toiminnalle ja oman luovuuden valloilleen päästämiselle! Järjestämme luovuttaa tukevia tuokioita lokakuussa seuraavasti.

 • Yhdistys hakee tietotuen ohjaajaa/it-tukea

  Tule mukaan tekemään tärkeää ja mielenkiintoista työtä hyvässä porukassa.

 • Näkövammaisten vesijumppa

  keskiviikkoisin klo 19.00-19.45 Wellamo, monitoimiallas Kausi: 1.9.2021-15.12.2021, 12.1.-27.4.2022

 • Tapahtumakalenterin kelloajoissa virheellisiä aikoja -ongelma korjattu

  Yhdistyksen nettisivujen tapahtumakalenterissa on ollut virheitä teknisen ongelman vuoksi. Ongelma on kuitenkin korjattu 18.8., pahoittelemme mahdollisia sekaannuksia. Oikeat alkamisajat kannattaa vielä tarkastaa kalenterista, jotta osaa osallistua oikeaan aikaan.

 • Muutoksia jäsenpalveluun

  Syyskausi on startannut jälleen ja toivomme sen jatkuvan kasvokkaisten kokoontumisten merkeissä. Mikäli koronatilanne heikentyy, joudumme toimimaan sen mukaisesti ja järjestämään tapahtumia etänä, siirtämään niitä tai supistamaan osallistujamäärää. Seuraamme alueellisia koronaohjeistuksia ja toimimme niiden mukaisesti. Seuraa siis tiedotuskanaviamme.